top of page

GEZ-GÖR-ANLAT

Güncelleme tarihi: 1 Tem 2021



Ortam: Geniş bir sınıf ortamı

Kişi sayısı: Tüm sınıf (bütün çocuklar keşif kısmını aynı anda gerçekleştirir fakat gösteri kısmını sırayla yaparlar.)


Öğretmen çocuklara bugün ormanda bir yürüyüşe çıkacağız der. Yürüyüşe çıkarken herkesin yanına bir fotoğraf makinesi ve birde etrafı rahatlıkla görmelerini sağlayan bir şey tasarlayıp onu yanlarına almalarını ister. Çocuklara etrafı rahat gözlemleyebilmek için tasarlamaları gereken ürün için biraz süre verilir. Her çocuk hayali olarak ürünlerini tasarladığında ormanda yürüyüşe çıkılır. Öğretmen çocuklara yürüyüş esnasında gördükleri bir hayvanın resimlerini çekip çantalarına koymalarını söyler. Daha sonra çocukların resimlerini çektikleri hayvana arkadaş olmayı teklif edip, hayvanın onunla ne oynamak istediğini sormaları istenir. Drama sürecinde çocuklar sınıf içerisinde diledikleri gibi gezinirler. Ormanda buldukları hayvanın resmini çekip çantasına koyan ve bulduğu hayvanla arkadaş olup oyun oynayan çocuklar bir köşeye alınır. Bütün çocuklar bunları yaptıktan sonra sırayla arkadaşlarına hangi hayvanın resmini çektiklerini hareketleriyle anlatmaya çalışır. Hayvanının taklidini yaptıktan sonra fotoğrafını canlandırır. En sonda da çocuklar arkadaş oldukları sevimli hayvan dostlarıyla hangi oyunu oynadılarsa onu gösterirler. Çocuklar bütün bu süreçleri konuşmadan, hareketleriyle arkadaşlarına anlatırlar. Drama sonunda çocuklar arkadaş oldukları hayvanlar ile vedalaşırlar.


1) Çocuğu dramatik oyun sırasında neler olduğunu ve kimin ne yaptığını hayal etmesini isteyin ve oyunu yaklaşık 30 saniye kapalı gözlerle hayal etmelerini isteyin.

2) Oyunda ne olduğunu bana kim söyleyebilir?

3) Hayvanla oynamak yerine başka ne yapabilirsiniz?

4) Oyunda hangi hayvanlar birbirine benziyor?

Birbirlerinden ne şekilde farklılar?

5) Hayvanlar ormanın dışında nerede yaşar? (Hayvanlar orman başka nerede yaşarlar?)

6) Ormanda yaşayan bir hayvan olsaydın, hangi hayvan olurdun ve ne yapardın?

Oyunun sonunda hayvandan ayrıldığınızda ne hissettiniz?

7) Onunla arkadaş olduğunuzda ve onunla oynadığınızda hayvanınız nasıl hissetti?

8) Oyunda hayvan dostlarımızla olan ilişkimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?

9) Bu oyuna bir isim verebilir misiniz?

Hayvanın bu oyunu neden oynadığını bilmiyoruz. Bu oyunu sizinle oynamayı seçmelerinin nedeni hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz?

10) Bu oyun başka nasıl sona erdirilebilir?

11) Karakterler ve oyundaki olaylar hakkında bir soru sormak isteseydiniz, ne sorardınız?

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2 Post
bottom of page